De Oesterzwammerij

De Oesterzwammerij gebruikt koffieprut als onderdeel van de lokale Circulaire Economie en draagt bij aan de duurzame ambities waar we met z’n allen voor staan. Wij kiezen bewust voor het kweken van oesterzwammen op deze mooie grondstof, waarvan 99,8% overblijft na het drinken van een kop koffie, want van iedere 1000 gram koffie komt er maar 2 gram in al die kopjes koffie terecht. Verbranden van koffieprut is zonde als er nog zo’n mooi product op wil groeien: de oesterzwam. Wij maken van die oesterzwam weer hele lekkere producten, die vlees doen vergeten. Wij stoppen ze in heerlijke producten (de klanten zeggen het zelf) zoals bitterballen, kroketten en ravioli. Hiermee helpen wij CO2 uitstoot te voorkomen en bieden een natuurlijk alternatief voor vlees; de oesterzwam wordt ook wel de biefstuk onder de paddenstoelen genoemd. Na onze teelt wordt de reststroom verwerkt tot hoogwaardige compost voor stadslandbouw in de regio, opnieuw een bijdrage aan de circulaire en regeneratieve landbouw. Organische reststromen blijven op deze manier beschikbaar voor de organische kringloop. Help mee deze kringloop in stand te houden en kies voor de heerlijke producten van de Oesterzwammerij!

Toont alle 5 resultaten